До України з офіційним візитом прибув президент Туреччини. Що обговорять та підпишуть лідери держав (відео)

3.02.2020, 14:30
61755

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган 3 лютого прибув з офіційним візитом до Києва. Про це повідомляється на сайті ТСН.

Читайте також: Володимир Зеленський розпочав робочий візит до Польщі

До столиці України президента Туреччини супроводжують міністр казначейства та фінансів Берат Албайрак, міністр торгівлі Рухсар Пекджан, міністр юстиції Абдулхамит Гюль, голова Управління зі зв’язків адміністрації президента Фахреттин Алтун і прессекретар президента Ібрагім Калин.

Одразу по прибутті Реджепа Таїпа Ердогана зустрів президент України Володимир Зеленський. Урочиста церемонія зустрічі відбулася біля Маріїнського палацу у Києві. Глави держав оглянули стрій почесної варти. Пролунали державні гімни України та Турецької Республіки.

Після зустрічі президентів у форматі віч-на-віч відбудеться восьме засідання Стратегічної ради високого рівня під головуванням Зеленського та Ердогана. Також будуть підписані українсько-турецькі двосторонні документи.

Глави держав зустрінуться з представниками засобів масової інформації.

Також президенти України та Турецької Республіки візьмуть участь в Українсько-турецькому бізнес-форумі.

Голова групи дружби Туреччини і України Великих національних зборів (парламенту), депутат від Партії справедливості і розвитку Йилдирим Тугрул Тюркеш раніше заявляв, що головним пріоритетом стануть переговори про збільшення торгівлі між двома країнами.

“Перш за все хочу зауважити, що бізнес-складова недостатня для України і Туреччини. Чотири мільярди доларів товарообігу – це ніщо. Ми повинні збільшити його і сприяти бізнесу, співпраця повинна бути більш інтенсивною. Це номер один”, – зазначив Йилдирим Тугрул Тюркеш.

Друга за важливістю мета візиту, за його словами, – політична.

“Номер два – це політичні питання. Туреччина в хороших відносинах з Україною. Але у нас також певні відносини з Російською Федерацією. Ми намагаємося взяти на себе роль у вирішенні деяких питань. І ми будемо продовжувати працювати в цьому напрямі”, – додав депутат турецького парламенту.

Нагадаємо, посол України в Туреччині Андрій Сибіга заявив, що Україна та Туреччина узгодили близько 95% положень договору про зону вільної торгівлі. Саме цей документ може стати одним з основних, які обговорять та підпишуть лідери держав під час зустрічі.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com