До відновлення роботи метро, у Києві організували спеціальні смуги руху для перевезення пасажирів

10.12.2023, 20:07
151086

У зв’язку з закриттям ділянки метро у Києві, для дублюючого пасажирського наземного транспорту оперативно організовують спеціальні смуги руху, щоб сприятиме стабільному перевезенню пасажирів.

Читайте також: “Укрзалізниця” повідомила про здорожчання квитків

“Зараз фахівці працюють над терміновим запровадженням відокремленої смуги руху для громадського транспорту на вул. Васильківській та площі Либідській. Рух відокремленою смугою планують організувати вже з понеділка, 11 грудня”, – йдеться у повідомленні Київської міської держадміністрації.

Зазначається, що рух наземного транспорту було організовано з п’ятниці, 8 грудня, у зв’язку з невідкладним ремонтом перегінного тунелю від станції метро “Теремки” до станції  “Либідська”. Наразі 77 автобусів та 20 тролейбусів перевозять пасажирів за маршрутами №2-М та №43-К, що дублюють рух закритою ділянкою “синьої” гілки метро

За інформацією КМДА, вже внесено зміни у роботу світлофорних об’єктів для надання права пріоритетного проїзду рухомому складу громадського транспорту на вулиці Васильківській та проспекті Голосіївському.

Завдяки посиленню роботи маршруту № 50-К вдалося частково переорієнтувати пасажиропотік з Оболонсько-Теремківської лінії метрополітену на Святошинсько-Броварську.

Киянам нагадали, що до завершення ремонтних робіт, організовано рух наземного транспорту за маршрутами:

– тимчасовий автобусний маршрут №2-М “Кібернетичний центр – ст. м. “Теремки” – ст. м. “Либідська”, на якому працюють 77 автобусів  з інтервалом руху 1 хв.;

– тимчасовий тролейбусний маршрут №43-К “Кібернетичний центр – ст. м. “Либідська”, на якому працюють 20 тролейбусів з інтервалом у 3 хв.

Також шлях автобусного маршруту №38 подовжено до ст. м. “Либідська”. На маршруті працюють п’ять автобусів з інтервалом у 17 хв.

На тролейбусному маршруті №50к “вул. Милославська – пл. Дарницька” збільшено кількість рухомого складу – працює 10 тролейбусів з інтервалом у 9 хв.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com