Доба на Донбасі: 15 обстрілів, двоє українських військових постраждали

6.05.2020, 09:30
71548

За минулу добу бойовики на Донбасі 15 разів порушили режим припинення вогню. Противник обстріляв українські позиції із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 82 мм, а також гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів, снайперської та стрілецької зброї.

Читайте також: В “Укрзалізниці” повідомили, коли відновлять залізничне сполучення

“Підрозділи Об’єднаних сил, застосовуючи штатне озброєння, своєчасно реагували на ворожі провокації та прицільним вогнем по позиціях противника подавили його збройну активність”, – йдеться у ранковому зведенні пресцентру штабу операції Об’єднаних сил, пише Главком.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Схід” ворог зранку з 82 мм мінометів та вночі з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї обстріляв наші позиції неподалік Невельського.

По околицях Богданівки противник вів вогонь двічі. Надвечір російські окупанти застосували великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю, а з настанням темряви випустили по наших позиціях 14 мін 82-го калібру.

Біля Павлополя, Славного, Мар’їнки, Старогнатівки та двічі неподалік Авдіївки противник обстріляв наші позиції з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

“На усі обстріли наших позицій підрозділи Об’єднаних сил дали противнику результативну та вмотивовану відповідь, змусивши окупантів припинити злочинну діяльність”, – додали у пресцентрі.

Окрім цього збройні формування Російської Федерації цілеспрямовано обстріляли ділянку розведення сил та засобів №3 Богданівка-Петрівське з мінометів калібру 82 мм. Українські військовослужбовці вогонь у відповідь не відкривали.

По наших військовослужбовцях, які виконують завдання поблизу Оріхового в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Північ”, російські найманці двічі відкривали вогонь – з автоматичних станкових гранатометів та снайперської зброї.

Читайте також: НАБУ відкрило кримінальну справу проти генпрокурорки Венедіктової

Оборонців Кримського ворог обстрілював з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

По захисниках населеного пункту Південне противник двічі відкривав вогонь – з мінометів 82-го калібру та автоматичних станкових гранатометів.

Внаслідок ворожих обстрілів один військовослужбовець Об’єднаних сил отримав поранення та один – бойове травмування.

“Злочинні дії російських окупантів безкарними не залишилися – вогнем зі штатного озброєння українські воїни рішуче подавили ворожу активність”, – йдеться у звіті

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com