Доктор Комаровський розповів, коли приймати противірусні препарати

29.09.2021, 13:30
101978

“Сезон простуд” відкритий. На вулиці і в приміщенні часто можна почути, як хтось кашляє або скаржиться на головний біль, нежить і інші нездужання. Що бажано приймати при перших симптомах? Ведучий рубрики “Запитай у Комаровського” на каналі “Україна” пояснив всі спірні моменти

Чи потрібні противірусні, якщо захворів?

Прийнято вважати, що коли починаєш хворіти, то потрібно приймати противірусні препарати. Як вчинити, якщо відчуваєш нездужання? Чи варто приймати противірусні препарати або почекати, коли організм сам впорається? Чи потрібно бігти до лікаря або покластися на рекламу ліків, поради друзів або колег?

Читайте також: Дієтологиня назвала три важливих продукти, які потрібно їсти щодня

Одна з найпоширеніших хвороб – це ГРВІ. Але респіраторних вірусів тисячі! І люди хворіють регулярно, – сказав Євген Комаровський. – Наприклад, діти хворіють на ГРВІ від 6 до 12 разів на рік, і це абсолютно нормально. Організм створений, щоб самостійно впоратися з вірусом. І це не передбачає використання будь-яких ліків.

За словами кандидата медичних наук, так як люди при кожному чханні тут же п’ють якийсь спосіб, у них складається враження, що вони одужують саме завдяки цьому препарату.

Віруси розмножуються всередині людських клітин, – пояснив ведучий рубрики “Запитай у Комаровського”. – Дуже важко погубити вірус, щоб при цьому вціліла клітина.

Євген Комаровський пояснив, що по-справжньому ефективних противірусних ліків дуже мало і немає препаратів від усіх вірусів.

Наприклад, є ліки, які діють на кілька вірусів, але воно надзвичайно токсична і використовується тільки тоді, коли життя людини під загрозою.

Більшість ліків, які рекламуються, – це кошти, які нічого не лікують, – сказав лікар-педіатр вищої категорії. – Противірусні препарати використовуються тільки за призначенням лікаря.

Всі свої питання стосовно здоров’я і дітей, і дорослих телеглядачі можуть задати на сторінці програми “Ранок з Україною”.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com