Доплати пенсіонерам старше 80 років продовжили на 2021 рік

21.09.2020, 18:25
84721

Кабінет міністрів України продовжив запроваджені у квітні 2020 року щомісячні компенсаційні виплати пенсіонерам старше 80 років у розмірі 500 грн на 2021 рік та в подальшому. Про це йдеться в постанові уряду №849.

Читайте також: Влада зобов’язала мешканців Словенії носити маски на вулиці

Згідно з документов, з метою здійснення послідовних заходів щодо підтримки найбільш вразливих категорій осіб, які досягли відповідного віку та мають тривалий страховий стаж, Кабмін постановив:

З 1 березня 2021 року особам 80+ років, у яких щомісячний розмір пенсійних виплат з урахуванням надбавок, підвищень, додаткових пенсій, цільової грошової допомоги, сум індексації, щомісячної компенсації у разі втрати годувальника внаслідок Чорнобильської катастрофи, інших доплат до пенсій, встановлених законодавством, не досягає розміру середньої заробітної плати в Україні, з якої сплачено страхові внески та яка враховується для обчислення пенсії за 2020 рік, встановити щомісячну компенсаційну виплату в розмірі до 500 грн у межах зазначеного розміру. Якщо з урахуванням цієї доплати розмір пенсії не досягає 2,6 тис. грн, таким особам надаватиметься додаткова доплата до пенсії;

з 1 липня 2021 року особам, яким виповнилося 75 років до досягнення 80-річного віку, у яких щомісячний розмір пенсійних виплат з урахуванням всіх надбавок встановлених законодавством, не досягає розміру середньої заробітної плати в Україні, встановити щомісячну компенсаційну виплату в розмірі до 400 грн у межах зазначеного розміру. Якщо з урахуванням цієї доплати розмір пенсії не досягає 2,5 тис. грн, таким особам надається доплата до пенсії в сумі, що не вистачає до зазначеного розміру, яка враховується під час подальших перерахунків пенсії.

Крім того, документ встановлює 1 березня датою щорічної індексації пенсій.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com