Дослідження показало, хто найбільше страждає від постковідного синдрому

2.04.2021, 20:30
96127

Майже кожен сьомий пацієнт із коронавірусом відчуває його симптоми щонайменше 12 тижнів після хвороби – тобто має постковідний синдром.

Читайте також: Стало відомо, які штами коронавірусу є в Україні

Про це свідчать результати дослідження, яке провели у Великій Британії. Управління національної статистики (ОНС) заявило, що у ньому взяли участь 21 622 випадкових учасники, які перехворіли на коронавірус з березня 2020 року до березня 2021 року, передають Факти.

За результатами дослідження виявилось, що найпопулярнішими симптомами постковідного синдрому у Великій Британії є втома, біль у м’язах, труднощі з концентрацією уваги, втрата смаку та запаху. Вони були у 13,7% пацієнтів щонайменше рік.

Також науковці з’ясували, хто найчастіше страждає від постковідного синдрому. Жінки частіше (14,7%) повідомляли про тривалі симптоми Covid-19, ніж чоловіки (12,7%).

Водночас люди віком 35 – 49 років частіше повідомляли про симптоми через п’ять тижнів (25,6%).

Дослідження провели шляхом випадкової вибірки пацієнтів, у яких кожного місяця запитували про симптоми. Також в Управлінні національної статистики провели й опитування серед жителів Великої Британії. Про тривалі симптоми коронавірусу повідомили 1,1 млн людей.

За словами керівника з аналізу здоров’я та життєвих подій ОНС Бена Гамберстоуна, постковідний синдром – це нове явище, яке ще не до кінця вивчили.

Постковідний синдром в українців

До 70% пацієнтів, які одужали від коронавірусу, потребують реабілітації тривалістю від трьох до шести місяців.

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов стверджує, в Україні значно зросли ризики постковідного синдрому у зв’язку із британським штамом.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com