Дрогобицька трагедія: міськрада назвала причину обвалу будинку, де загинули 8 людей

22.10.2019, 20:50
48395

Причиною обвалу будинку в місті Дрогобичі Львівської області, внаслідок обвалу якого 28 серпня загинули восьмеро мешканців, стало руйнування середньої несучої стіни підвалу.

Читайте також: Трагедія в Дрогобичі: сьогодні поховають цілу сім’ю, яка загинула під завалами

Як повідомляє пресслужба Дрогобицької міськради, департамент міського господарства отримав технічний звіт з результатами детального обстеження житлового будинку.

В ньому зазначається, що причиною обвалу стало руйнування середньої несучої стіни підвалу по осі Б, в осях 4-5, яке, можливо, виникло з наступних причин: просідання або руйнування цегляної кладки через низьку марку цегли та розчину; внаслідок значного зволоження та відсутності гідроізоляції і бетонної підлоги, що є в основному наслідком помилок під час будівництва; можливого втручання людей, яке необхідно підтвердити або спростувати спеціальними експертами (судовими) після розбору обвалених конструкцій, які знаходяться поверх цієї стіни підвалу.

Також у звіті пропонується виконати порядок робіт з демонтажу будівлі методом контрольованого зриву. У ході виконання демонтажних робіт рекомендовано залучити судових експертів та обстежити у підвалі стіну в осях 4-5, Б для підтвердження або спростування можливого втручання людей.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com