Друг Зеленського розповів, як працюватиме новий механізм обрання на ключові посади

6.05.2019, 11:49
23734

Бізнес-партнер і кращий друг Володимира Зеленського Сергій Шефір вважає, що створювати коаліцію у Верховній Раді нового скликання слід “на нормальних мотивах і помислах, портфелі другорядні”. Про це він сказав в інтерв’ю виданню TheБабель.

Читайте також: Зеленський проводить конкурс на посаду речника: заявки подали знаменитості, блогери, журналісти та актори

За словами Шефіра, саме розподіл портфелів призводить до швидких політичних союзів у парламенті. “Я вже говорив, що жодна коаліція в Раді довго не трималася, бо гачки, за які вони тримають один одного, – це портфелі. Мені б хотілося придумати якийсь хід, щоб коаліція створювалася не на основі портфелів. І я вважаю, що Юлія Володимирівна – патріотично налаштована людина”, – сказав він.

Наразі у команді новообраного президента триває відбір кандидатів на посади глав МЗС, Міноборони, ГПУ, СБУ. Наразі претенденти проходять “інформаційну безпеку”, співбесід ще не було. Шефір додав, що ек-міністр фінансів Олександр Данилюк запропонував систему відбору кандидатів.

“Це своєрідна приймальна комісія. У неї можна включити пару людей із “ЗеКоманди”, двох шанованих у країні технократів і один голос від народу. Народний вибір можна робити шляхом голосування в соцмережах. Ось ця комісія може розглядати кандидатури, коли коло звузять до п’яти осіб. Але остаточні рішення ухвалює Володимир Олександрович”, – заявив Сергій Шефір.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com