“Думають не про людей, а про електорат”, – Степанов про ігнорування карантину вихідного дня

14.11.2020, 15:50
89097

Представники місцевої влади, які відмовляються виконувати постанову Кабінету Міністрів щодо запровадження карантину “вихідного дня”, думають про електорат, а не про людей.

Читайте також: Продаж непродовольчих товарів у супермаркетах під час карантину “вихідного дня”: Ляшко дав роз’яснення

Як передає УНН, про це під час політичного ток-шоу “Свобода слова Савіка Шустера” заявив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

“Вони знаходяться у виборах. Вони думають не про людей, а про електорат. Їм потрібні саме виборці, їм треба бути популярними, вони не думають про життя та здоров’я”, — заявив очільник МОЗ.

Він підкреслив, що в умовах стрімкого поширення коронавірусної хвороби політичні амбіції деяких представників місцевої влади можуть призвести до колапсу медичної системи.

“Перед тим, як робити заяви про ігнорування карантину, я їм раджу поїхати зі мною в лікарні по регіонах, де я буваю кожного тижня. Там можна поспілкуватися з лікарями, відвідати важких хворих у реанімаціях — побачити реальну ситуацію на власні очі”, — наголосив Максим Степанов.

Крім того, міністр охорони здоров’я нагадав про зобов’язання місцевих органів влади не лише виконувати відповідну постанову Кабінету Міністрів України щодо нових карантинних обмежень, але й контролювати виконання карантинних заходів.

“Згідно із законом місцеві органи влади можуть лише посилювати ці заходи, а не очолювати анархію”, — підкреслив Максим Степанов.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com