Двох річних бюджетів України не вистачить на відновлення інфраструктури Донбасу – Криклій

29.09.2019, 13:15
44366

Для відновлення інфраструктури прифронтових районів Донбасу потрібні кошти, що перевищують два річних бюджети України. Про це в інтерв’ю “Радіо Свобода” сказав міністр інфраструктури Владислав Криклій.

Читайте також: Зеленський вірить, що на Донбасі скоро буде мир

“Це великі гроші. Це точно не можуть підняти один річний бюджет або навіть два річні бюджети. Це треба Криклій навів приклад витрат на дорожній фонд, який становить  74 мільярди гривень.

“Тобто, якщо би ми вирішили все з дорожнього фонду виключно фінансувати, то  20% треба було тільки на один міст забрати з дорожнього фонду. А в нас таких мостів…”, − зазначив міністр.

Також Криклій повідомив, що по фінансуванню інфраструктурних проектів Україна отримає від ЄБРР “понад мільярд доларів чи євро”.

“З перших днів ми спілкуємося з міжнародними організаціями дуже активно і з посольствами, зокрема, стосовно наших транскордонних проектів. Словаччина, Румунія, Польща. Ми постійно у спілкуванні, напрацьовуємо інші інфраструктурні проекти. Міжнародні організації готові допомагати дуже активно”, − зазначив він.

“ЄБРР у цьому році рекордно якраз з тими програмами, які ми будемо ще до кінця року брати, то рекордна сума по фінансуванню інфраструктурних проектів буде. Вони сказали: понад мільярд доларів чи євро”, − додав Криклій.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com