Двоє мешканців Чукотки втекли від мобілізації на Аляску на маленькому човні

7.10.2022, 09:03
128778

На острові Святого Лаврентія штату Аляска американські правоохоронці затримали двох росіян, які на маленькому човні припливли з Чукотки, тікаючи від путінської мобілізації.

Читайте також: Теракт в Оленівці: в “Азові” повідомили, скільки українських військових загинуло

Про це пише місцеве видання Alaska’s News Source.

Росіяни висадилися на острів Святого Лаврентія, у місті Гамбелл, у вівторок, 4 жовтня. Чоловіки розповіли місцевим, що вони росіяни і припливли із селища Егвекінот у Чукотському автономному окрузі, розташованому на березі затоки Хреста Берінгового моря. Вони пояснили, що ховаються від мобілізації. У маленькому човні втікачі пропливли близько 500 км.

Зараз росіян відправили до найбільшого міста Аляски – Анкориджа. Їх узяла під варту митно-прикордонна служба США. Наразі влада вирішує, що робити з втікачами – надати їм притулок чи відправити назад до Росії.

“Враховуючи нинішню підвищену напруженість у відносинах з Росією, сенатор Ден Салліван зателефонував міністру внутрішньої безпеки і поговорив з ним. Після дзвінка митна та прикордонна служба реагує та проходить процедуру визначення дозволу цих осіб на в’їзд до Сполучених Штатів”, — йдеться в повідомленні.

Губернатор Аляски запевнив, що не очікує безперервного потоку людей з Росії і зазначив, що такий інцидент – скоріше виключення ніж тенденція.

Американський острів Святого Лаврентія розташований приблизно за 36 миль (58 км) від Чукотського півострова – ближче до Росії, ніж материкової частини Аляски, і з його мису видно російські території.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com