Двоє українців придумали шахрайську схему розмитнення “євроблях”

14.01.2019, 15:52
7793

Двоє громадян намагалися незаконно скористатися пільгами при розмитненні автомобілів на іноземній реєстрації.

Читайте також: В Україні пропонують кримінально карати за скручення пробігу в авто

Про це повідомляє прес-служба ГУ ДФС у Запорізькій області.

“Нещодавно двоє громадян України звернулися до Запорізької митниці ДФС із документами про розмитнення двох авто на єврономерах. В обох випадках вони зазначили про пільгове нарахування акцизного податку відповідно до Закону України від 08.11.2018 № 2611-VIII, тобто, за коефіцієнтом 0,5”, – йдеться в повідомленні.

Однак у ході митного контролю Автоматизованою системою аналізу та управлінням ризиками ДФС було встановлено, що ці громадяни вже здійснювали митне оформлення автомобілів в інших митницях ДФС, де вже застосовували пільгову ставку податку.

“Оскільки законодавством передбачено, що коефіцієнт 0,5 до акцизного податку застосовується для вживаних автівок та ввезених на митну територію України фізичною особою для власного використання в кількості один легковий транспортний засіб, використання пільгових ставок для митного оформлення інших автомобілів є протизаконним”, – пояснили у відомстві.

За неправомірне зменшення розміру митних платежів, приховування фактів попереднього митного оформлення в іншій митниці ДФС стосовно громадян завели справи про порушення митних правил за ст. 485 Митного кодексу України.

Сума недоборів митних платежів за першим фактом склала майже 40,6 тисячі гривень, за другим – 25,6 тисячі.

“Санкція даної статті передбачає накладення адмінстягнення у вигляді штрафу в розмірі 300 відсотків несплаченої суми митних платежів”, – уточнили у ДФС.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com