Диктатор Путін готує підґрунтя для анексії Харківської області – ISW

12.07.2022, 15:03
123739

Американські аналітики Інституту вивчення війни наголошують, що свідчити про це може підписаний Путіним указ, який спрощує процес отримання російського громадянства для всіх українців.

Читайте також: Харчишин про зникнення та мовчання Винника: “Складно викорінювати в собі москаля”

Про це йдеться у свіжому звіті ISW.

“Кремль продовжує ставити умови анексії українських територій за межами Донбасу… Закон раніше спрощував видачу паспортів в “ДНР” і “ЛНР”, Херсонській і Запорізькій областях і може вказувати на намір Кремля анексувати інші території, такі як Харківська область”, – вважають аналітики.

Своєю чергою, російське військово-політичне керівництво намагається зміцнити адміністративний контроль над окупованими територіями, встановити умови для потенційної анексії цих територій Російською Федерацією.

До слова, війська держави-терористки Росї здійснили локалізовані наземні штурми на північний захід від Харкова. Крім того, окупаційні війська продовжували наносити повітряні, артилерійські та ракетні удари по місту. Тим часом українські війська відбили наступ росіян у напрямку Цупівка, Дементіївка, Великі Проходи та на напрямку Золочів-Козача Лопань.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com