Дипломатичний скандал: ФБР затримало та допитало депутатку РФ

6.10.2019, 18:10
45574

МЗС Росії заявляє “рішучий протест” у зв’язку з діями влади США щодо депутата Державної Думи РФ Інги Юмашевої, яку напередодні затримали і допитали в нью-йоркському аеропорту агенти ФБР, йдеться в заяві російського Міністерства.

Читайте також: ФБР повідомило подробиці стрілянини в Огайо

Юмашева, як координатор парламентської групи Державної Думи зі зв’язків з Конгресом США, прибула в Штати для участі в форумі Форт-Росс Діалог.

″На жаль, конструктивний настрій організаторів конференції зіткнувся з жорстким опором певних політичних сил у Вашингтоні. Свідчення тому – зрив участі у форумі представників МЗС Росії через невидачу віз, а тепер і зухвала провокація щодо російського парламентарія″, – йдеться в заяві МЗС РФ.

Як повідомляє російська служба Радіо Свобода з посиланням на посла Росії в США Анатолія Антонова, Юмашеву допитували в окремій кімнаті близько години. Дипломат стверджує, що їй ставили “незрозумілі і неприйнятні” питання.

Коментарів від самого депутата або від офіційних представників американських відомств щодо ситуації поки немає.

″У Москві глибоко обурені тим, що сталося. Тим, хто приймає рішення в Вашингтоні, варто задуматися, куди може завести систематичне нагнітання напруженості у відносинах з Росією. Така політика недалекоглядна і небезпечна″, – додали в МЗС.

Інга Юмашева в Держдумі Росії представляє партію Единая Россия. До обрання депутатом Юмашева працювала на державному радіо і ТБ, була кореспондентом кремлівського пулу.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com