Дитячий кашель: відомий лікар назвав два способи усунення кашлю без ліків

29.11.2020, 10:50
90313

Євген Комаровський розповів, що в більшості випадків кашель у дітей не вимагає додаткового фармакологічного лікування. І більшість розрекламованих препаратів не допомагають. Він назвав два ефективні способи, які допоможуть дітям самостійно впоратися з кашлем.

Читайте також: Медики назвали ще одне неприємне ускладнення після коронавірусу

Про це розповів лікар Комаровський на питання про ефективність популярних засобів при лікуванні ГРВІ.

“Корінь солодки дуже допомагає батькам, які дають його дітям, корінь солодки дуже допомагає продавцям, які вигідно реалізують його в аптеках, і дуже-дуже допомагає виробникам, які виробляють препарати на основі кореня солодки”, – каже лікар.

Він додав, що лікувати потрібно не симптом, а саму хворобу у дітей. І в більшості випадків лікувати кашель у дітей – марно.

“Звертаю вашу увагу на те, що в переважній більшості випадків — практично в 99% випадків — кашель у дітей не потребує ніякої фармакологічної допомоги. Кашель у дітей вилікувати (знову-таки ви повинні розуміти, що кашель — це симптом, а лікується хвороба, яка його викликає), вірніше, полегшити кашель можна лише двома способами”, – додав педіатр і дав рекомендації батькам про те, як допомогти дітям при кашлі.

Читайте також: Може допомогти і при коронавірусі: несподівані дослідження щодо популярної в Україні вакцини

“Спосіб перший: оптимізація повітря, яким дихає дитина, тобто повітря повинне бути прохолодним і вологим: Спосіб другий: вплив на реологію мокротиння, тобто потрібно багато пити, щоб в організмі був надлишок рідини. Якщо два цих способи поєднуються, тобто повітря прохолодне і вологе, немає дефіциту рідини в організмі, то дихальні шляхи не пересихають, і мокрота залишається рідкою, а значить, її легко відкашляти. На жаль, люди схильні недооцінювати організацію догляду за дитиною — ось ці самі повітря, їжа, питво — і переоцінювати значущість ліків”, – розповів Комаровський.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com