Джеррі Конноллі: “Сподіваюся, що Україна скоро буде на порозі членства в НАТО”

11.02.2021, 11:51
94361

Голова Парламентської асамблеї НАТО, американський конгресмен Джеррі Конноллі сподівається, що Україна скоро буде на порозі членства в альянсі.

Читайте також: Україна готова збільшити свій внесок в операції НАТО – міністр

«Два роки тому український парламент вирішив закріпити амбіцію приєднатися до ЄС та НАТО у своїй Конституції, надавши українському народу чітку ціль і перспективу. Я сподіваюся, що скоро Україна буде на порозі членства в НАТО. Щоб зробити це, необхідно, щоб кожен з нас продовжив відігравати свою роль у трансформації, яку проходить Україна», – заявив Конноллі під час міжнародної дискусії «Україна – НАТО: бачення-2030» 9 лютого, – передає Радіо Свобода.

Він зазначив, що Україна повинна мати постійний прогрес у боротьбі з корупцією, реформуванні економіки, посилювати верховенство права і демократичний контроль за інституціями безпеки.

«Очевидно, це повинно бути зроблено для добробуту України та її населення, але також тому, що це найкраща оборона проти російського вторгнення і найкраща відповідь російському авторитаризму», – додав Конноллі.

За його словами, НАТО ніколи не визнає насильне й незаконне захоплення території у 21-му столітті.

Президент парламентської асамблеї альянсу відзначив Україну за її «визначний вклад» у місії й операції НАТО.

«Ми також повинні адаптуватися політично. НАТО – це альянс, підкріплений спільними цінностями, демократичними цінностями, які були ключовими для підтримки згуртованості пльянсу протягом семи десятиліть. Це свідчення торжества ліберальної демократії… Ці цінності є найсильнішою зброєю, яку ми виставляємо для ефективної протидії авторитаризму [президента Росії] Володимира Путіна або президента Сі (лідера Китаю Сі Цзіньпіна – ред.)», – наголосив Конноллі.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com