Джо Байден переміг на виборах президента США, – ЗМІ

7.11.2020, 18:51
88507

Кандидат від Демократичної партії Джо Байден набрав 270 голосів, необхідних для обрання на пост президента США.

Читайте також: Вперше в історії: українка потрапила до Конгресу США

Як інформує Громадське, про це свідчать прогнози низки авторитетних ЗМІ за результатами підрахунків переважної більшості голосів, зокрема CNNAssociated Press, BBC та Fox News.

окрема, CNN та BBC заявляють про перемогу Байдена у штаті Пенсильванія з відривом у понад 34 тисячі голосів. Таким чином, кандидат від Демократичної партії здобуває мінімально необхідну для перемоги більшість голосів виборників – 273.

За даними інформаційного агентства Associated Press, Байден отримав 284 голоси, тоді як кандидат від Республіканської партії та чинний президент США Дональд Трамп – 214.

А прихильний до республіканців і Трампа телеканал Fox News повідомило про здобуття Байденом 290 голосів виборників: окрім Пенсильванії, Fox News вважає демократа переможцем і в Аризоні та Неваді.

Таким чином, за даними прогнозів більшості провідних американських медіа, Джо Байден отримав більшість голосів виборників на президентських виборах США у 2020 році, а отже, стане 46-им президентом США.

20 років потому Байден наважився балотуватися в президенти вдруге, але його обійшов тодішній конкурент від демократичної партії Барак Обама, ставши кандидатом від демократів. Втім, 2008 року Обама запропонував Байдену стати його віцепрезидентом. Той погодився і був ним упродовж двох президентських термінів Обами. Зрештою Байдена і Обаму пов’язала не лише робота, а й особиста міцна дружба.

Увесь президентський термін чинного господаря Білого дому Джо Байден був поза активною політикою. Саме правління Трампа змусило 77-річного Байдена спробувати стати президентом США. Нинішню Америку він називає глибоко розділеною за політичним, расовим, національним принципами. Нині Байден заявляє, що “ми кращі, ніж здаємося зараз”, і хоче довести це.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com