Джо Байден призупинив військові контракти з ОАЕ та Саудівською Аравією

28.01.2021, 09:59
93718

Президент США Джо Байден прийняв рішення тимчасово зупинити військові контракти, укладені адміністрацією свого попередника, з низкою близькосхідних країн, включаючи Саудівську Аравію та Об’єднані Арабські Емірати.

Читайте також: Через зростання напруженості на Близькому Сході дорожчає нафта

В ОАЕ припинені постачання надсучасних винищувачів F-35 і ударних безпілотників, а в Саудівську Аравію – великих партій боєприпасів.

Про це повідомляє Курс України.

Представник Держдепартаменту описав дії, вжиті після приведення до присяги держсекретаря Ентоні Блінкена, як “тимчасове припинення здійснення деяких незавершених військових постачань і продажів в рамках військових продажів за кордон і прямих комерційних продажів, щоб дати новому керівництву можливість переглянути” ці рішення.

Він зазначив, що це “рутинні адміністративні дії, типові для більшості перехідних періодів”, покликані забезпечити, щоб продажі зброї США “відповідали нашим стратегічним цілям”.

Так само відомо про плани адміністрації Байдена переглянути угоди з афганським радикальним угрупуванням “Талібан”, які були підписані під час президентства Дональда Трампа.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com