Джонсон заявив, що Британія не платитиме ЄС 30 мільярдів фунтів

25.08.2019, 14:12
38789

Борис Джонсон може відмовитися платити ЄС 30 млрд фунтів відступних у разі виходу Лондона з євроспільноти без угоди. Про це повідомляє ″The Mail on Sunday″.

Читайте також: Джонсон закликав депутатів парламенту виконувати свої обіцянки щодо Brexit

Як зазначається, Джонсон збирається повідомити Брюссель, що не виплачуватиме 30 мільярдів фунтів відступних, якщо ЄС відмовиться переглядати угоду щодо Brexit.

Таким чином,узгоджена із ЄС урядом Терези Мей сума відступних за вихід з євроспільноти може бути скорочена з 39 млрд фунтів стерлінгів (47,7 млрд доларів) до 9 млрд фунтів (11 млрд доларів) через відсутність компромісу у питанні досягнення угоди про умови Brexit між Лондоном та Брюсселем.

Експерти вважають, що відмова виплати грошей може призвести до поглиблення конфлікту міє Лондоном та Брюсселем. У разі невиплати ЄС може потребувати ці гроші через суд.

Напередодні глава Європейської Ради Дональд Туск і прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон розсварилися через вихід Британії з ЄС. Сторони не дійдуть згоди щодо угоди, яка була підписана раніше. Джонсон хоче внести до неї правки, а Брюссель не хоче. Тож вихід Британії з ЄС може відбутися без угоди.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com