Ебола повернулася: в Африці зафіксували новий спалах вбивчого вірусу, є померлі

13.04.2020, 14:33
69442

Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) заявила, що новий випадок Еболи був підтверджений в Демократичній Республіці Конго (ДРК). Раніше вважалося, що медикам вдалося впоратися з вбивчою недугою в країні.

Читайте також: У Києво-Печерській лаврі на коронавірус захворіли 63 священники

Про це пише Al Jazeera.

У ВООЗ заявили про новий випадок за кілька днів до того, як мали б зробити заяву, що Ебола в ДР Конго вдалося перемогти.

Новий випадок був підтверджений в місті Бені, розташованому в центрі епідемії на сході ДРК. Згідно з повідомленнями, пацієнт помер у четвер (9 квітня) вранці,  після появи симптомів декількома днями раніше.

“За попередньою інформацією, це 26-річний чоловік на з Бені. Наші команди у співпраці з ВООЗ вже знаходяться на місцях, щоб поглибити дослідження і вжити заходів у сфері охорони здоров’я”, – йдеться в заяві комітету з боротьби проти епідемії.

Нагадаємо, спалах Еболи вперше зафіксували у 1976 році. Відтоді небезпечною хворобою заразилися понад 30 тисяч осіб, більш ніж 11 тисяч – померли. Смертність від недуги становить понад 20%. Спалахи продовжуються й дотепер – лише минулого літа від Еболи у Демократичній республіці Конго загинуло понад 2000 осіб.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com