Ефективність вакцини Pfizer від COVID-19 через півроку падає вдвічі – дослідження

5.10.2021, 11:45
102352

Ефективність вакцини від коронавірусу Pfizer Inc / BioNTech знижується до 47% з 88% через шість місяців після введення другої дози.

Читайте також: У МОЗ повідомили, коли саме очікується стрімке зростання захворюваності на коронавірус в Україні

Такого висновку дійшли дослідники з Pfizer і Kaiser Permanente (американська мережа охорони здоров’я – ред.). Вони вивчили електронні медичні карти приблизно 3,4 млн осіб, які були членами Kaiser Permanente Southern California в період з грудня 2020 року – коли вакцина вперше стала доступною – по серпень 2021 року.

Аналіз показав, що ефективність вакцини в запобіганні госпіталізацій і смертей залишалася високою – 90% – протягом як мінімум шести місяців, навіть проти дуже заразного варіанту “Дельта”.

Ефективність вакцини проти варіанту “Дельта” склала 93% після першого місяця, знизившись до 53% через чотири місяці. Проти інших варіантів коронавірусу ефективність знизилася до 67% з 97%.

Дані дозволяють припустити, що зниження пов’язане зі зменшенням ефективності, а не з більш заразними варіантами, передає Українська правда з посиланням на медичний журнал Lancet.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com