Екологи повідомили, що новий закон Ради спростив вирубку лісів у Карпатах

20.11.2019, 13:50
53159

Прийнятий Верховною Радою і підписаний президентом Володимиром Зеленським закон про заборону суцільної вирубки лісів у Карпатах насправді спрощує їх рубку. Про це заявила організація Екологія. Право. Людина .

Читайте також: Зеленський підписав закон по заборону суцільної вирубки карпатських лісів

Після першого читання законопроект дійсно відповідав задекларованій меті і вносив заборону на проведення суцільних рубок оздоровлення та формування лісів.

У той же час, завдяки поправкам №6, №11 і №21, авторами яких є народні депутати Олег Бондаренко (Слуга народу) і Степан Івахів (депутатська група За майбутнє) законопроект, навпаки, тільки спрощує вирубку лісів Карпат.

Зокрема, екологи кажуть, що закон: знімає мораторій на проведення рубок головного користування в окремих категоріях лісів (у високогірних лісах, розташованих вище 1100 метрів над рівнем моря, в берегозахисних ділянках лісу і т. п.); не вводить заборону на проведення суцільних санітарних рубок, дозволяє проведення поступових рубок головного користування (можна буде зрубати ліс за кілька прийомів, залишивши на його місці підріст висотою 0,5-1,5 метра), які по факту не сильно відрізняються від суцільних; дозволяє використання будь-яких видів техніки для проведення лісозаготівлі.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com