“Економічного бронювання” не буде: чому в Зеленського відмовились від цієї ідеї

30.05.2024, 16:00
159505

В Офісі президента України відмовилися від ідеї так званого “економічного бронювання” від мобілізації. Очікуване підвищення податків певною мірою вплинуло на те, що ця ідея не буде реалізована.

Читайте також: Солдати ЗСУ кажуть, що надані США танки зробили їх цілями для російських ударів, – CNN

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на джерело в ОП.

Співрозмовник видання пояснив, що причиною відмови від такої ідеї було те, що Генштаб побоюється, що “економічне бронювання” не розв’яже проблему з нестачею кадрів, а лише буде сприйнято як офіційний відкуп від мобілізації і спричинить негативну реакцію в армії.

“Наразі від ідеї економічного бронювання відмовилися взагалі, тому що категорично проти був Генштаб. Але 5 млрд доларів (200 млрд грн – ред.), які через це не потраплять до бюджету, треба чимось покрити. Думаю, зростання податків частково вирішить цю проблему”, – сказав співрозмовник в ОП.

У Генштабі відмовилися коментувати виданню свою позицію щодо “економічного бронювання”, пославшись на те, що це питання не в його компетенції.

Голова фінансового комітету Ради Данило Гетьманцев вважає, що питання бронювання та підвищення податків взагалі не пов’язані.

“Підвищення податків буде в будь-якому разі – іншого джерела немає”, – сказав він у коментарі виданню.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com