Екс-голову Державної екологічної інспекції судитимуть за декларування неправдивої інформації

23.01.2019, 13:29
8662

Спеціалізована антикорупційна комісія провела досудове розслідування у справі про приховання доходів колишнім Головою Державної екологічної інспекції Андієм Заїкою на суму 27 мільйонів гривень.

Читайте також: Українські заробітчани будуть декларувати свої доходи

Під час перевірки, прокуратура виявила, що Андрії Заїка недостовірно зареєстрував своє майно та доходи. Екс-чиновник вирішив приховати 27 мільйонів гривень, декілька земельних ділянок в Київській області, АР Крим, дороговартісну квартиру в центральній частині міста Києва, автомобіль та корпоративні права низки суб’єктів господарювання. Про це САП повідомив сьогодні на своїй сторінці у Facebook.

“Прокурорами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно Андрія Заїки – колишнього Голови Державної екологічної інспекції України, підозрюваного у декларуванні завідомо недостовірної інформації.

Встановлено, що перебуваючи на посаді Голови Державної екологічної інспекції України (з травня 2015 року – по лютий 2017 року), приховуючи свій дійсний майновий стан, посадовець вніс недостовірні відомості до декларацій особи, уповноваженої на виконання функцій держави за 2015-2017 роки.

Так, голова Держекоінспекції не задекларував майна на загальну суму понад 27 млн гривень, серед яких декілька земельних ділянок в Київській області, АР Крим, дороговартісну квартиру в центральній частині міста Києва, автомобіль та корпоративні права низки суб’єктів господарювання.

Обвинувальний акт за ознаками злочину, передбаченого ст.366-1 КК України прокурорами САП скеровано до Печерського районного суду столиці для розгляду по суті.

За вказаною статтею закон передбачає покарання у виді штрафу від двох тисяч п’ятисот до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від ста п’ятдесяти до двохсот сорока годин, або позбавленням волі на строк до двох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років”, – ідеться у повідомленні.

За дане правопорушення горе-чиновнику може загрожувати штраф від двох тисяч п’ятисот до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від ста п’ятдесяти до двохсот сорока годин, або позбавлення волі на строк до двох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

 

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com