Екс-прем’єр Польщі Моравецький хоче об’єднатися з Орбаном на рівні ЄС

1.02.2024, 13:03
153529

Колишній прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький заявив, що він буде “відкритий” до приєднання політсили угорського лідера Орбана до його політичної сім’ї після виборів у Європарламент.

Читайте також: Україна та РФ провели масштабний обмін військовополоненими: серед звільнених – оборонці “Азовсталі” (фото)

Польська партія “Право і справедливість” є частиною правої групи “Європейських консерваторів і реформістів” (ECR) в Європейському парламенті, а 12 депутатів Європарламенту від партії Орбана наразі не належать до жодної з політичних груп у ЄП, пише Politico.

“Я не впевнений, що до європейських виборів (у червні) можуть відбутися якісь зміни. Після виборів я особисто відкритий для того, щоб партія (Орбана) “Фідес” приєдналася до нашої групи ECR, це, звичайно, буде частиною дискусій і переговорів”, – сказав Моравецький.

Минулого місяця Орбан заявив, що існує скептицизм щодо перспективи їхнього об’єднання, оскільки Польща та Угорщина не збігаються в поглядах на підтримку України.

Моравецький  підтримав Угорщину в її протистоянні з іншими країнами-членами ЄС щодо виділення вкрай необхідної фінансової допомоги Україні, що буде обговорюватися лідерами ЄС у Брюсселі.

“Я бачу, як одна за одною відбуваються спроби шантажу Угорщини. Я можу лише сказати угорському уряду та прем’єр-міністру Орбану, що ми дуже підтримуємо його зусилля, спрямовані на боротьбу з цими брутальними спробами шантажу, які повністю порушують всі стандарти”, – заявив він.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com