Ексочільнику правління “Укрзалізниці” Кравцову вручили підозру у справі про розкрадання 11,4 млн грн

29.02.2024, 10:03
154969

Національне антикорупційне бюро (НАБУ) та Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) повідомили про підозру ексочільнику “Укрзалізниці” Євгену Кравцову у справі про незаконне заволодіння понад 11 млн грн коштів компанії.

Читайте також: “Авдіївські “ждуни” могли і гранату кинути на наші позиції”: боєць розповів про місцевих, які чекали на РФ

Про це повідомляє “Економічна правда” з посиланням на свої джерела.

Раніше стало відомо, що Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура викрили організовану групу осіб на заволодінні 11,4 мільйона гривень АТ “Укрзалізниця”.

За даними слідства, 2018 року очільник групи, підприємець, вирішив встановити контроль над товарно-грошовими потоками УЗ. Для цього він звернувся до давніх знайомих з-поміж представників уряду та за їх сприяння домігся призначення членів групи на керівні посади в УЗ.

У 2018-2021 роках посадові особи держкомпанії на виконання вказівок лідера групи забезпечили перемогу підконтрольної йому компанії у тендері на закупівлю пневмоінструменту.

Продукцію поставили філіям УЗ за завищеною вартістю, а розмір переплати становив 11,4 млн грн.

Загалом у справі повідомили про підозру 9 особам: двом керівникам організованої групи, шістьом посадовцям АТ “Укрзалізниця”, бенефіціару ТОВ.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com