Експерт розповіла про користь і шкоду суші для організму
Українська фітнес-тренер і телеведуча Марина Боржемська-Узєлкова розповіла, чим корисні для організму людини суші та роли, а також якої шкоди вони можуть завдати.
Читайте також: Ляшко розповів, чи вакцинуватимуть від COVID-19 дітей від 5 років
На своїй сторінці в Instagram експерт зазначила, що свіжі та правильно приготовані роли і суші є корисною і поживною стравою.
Морська риба, яка є одним із основних компонентів цієї страви, містить велику кількість вітамінів і мікроелементів. А водорості норі, в які загортають роли, містять корисний для організму йод, ретинол, вітаміни С і Е.
На додаток до суші та ролів подають васабі, імбир і соєвий соус. Ці продукти мають антисептичну, антибактеріальну та імуностимулюючу дію. Також вони благотворно впливають на нервову систему, виступають антиоксидантами і антидепресантами.
Але суші можуть і нашкодити людині, зазначає експерт. “Як часто буває, те, що корисно, може приносити й істотну шкоду організмові”, – пише Боржемська-Узєлкова.
За її словами, головну небезпеку в суші представляє сира риба, яка не завжди зберігається згідно з правилами.
Водорості норі будучи джерелом йоду можуть бути небезпечні у великих кількостях і викликати порушення в роботі щитовидної залози. А це може привести до тяжких наслідків і захворювань.
Соєвий соус, своєю чергою, містить велику кількість солі. Вона затримує рідину в організмі, відкладається на суглобах і підвищує тиск у гіпертоніків.
Крім цього, рис, який готують спеціально для суші, обробляється та втрачає деякі корисні речовини, що також позначається на фігурі.
“Так що не варто зловживати японською кухнею і їсти суші занадто часто. І важливо, не їсти ввечері. Це не найдієтичніше і корисне блюдо з варіантів, які оточують нас. Але іноді побалувати можна. Як і в усьому, потрібна міра”, – підсумувала Боржемська-Узєлкова.
Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook
Помилка в тексті? CTRL+ ENTER
Коментарі (0)