Експерт розповів, що перш за все хоче зробити Путін на Донбасі

14.05.2019, 10:32
24822

Президент Росії Володимир Путін хоче роздати російське громадянство  на Донбасі перш за все терористам “Л/ДНР”, щоб мати можливість у майбутньому використовувати їх під виглядом “миротворчого контингенту”.

Читайте також: Паспорти РФ на Донбасі будуть діяти лише в одній області

Про це розповів екс-перший заступник секретаря Ради нацбезпеки і оборони України Степан Гавриш, коментуючи роздачу російських паспортів на Донбасі, передає “Обозреватель”.

“В першу чергу, паспорти дають військовим і силовикам. Хоча в законах Росії заборонено видавати паспорти особам, які брали участь у військових конфліктах, вони це проігнорують, прописавши їх у військових частинах”, – заявив Гавриш.

“Це означає, що завтра ці люди одягнуть форму російських миротворців – так було в Грузії. Люди з пропискою у військових частинах на території “ДНР” одягнуть миротворчу форму, це буде корпус миротворців”, – підкреслив він.

На думку колишньо заступника секретаря РНБО, у ситуації з російськими паспортами “мова йде про повзучу анексію”.

“У військовий спосіб Донбас захоплений, зараз роздають громадянство. Громадянство в Донецькій області можуть отримати 200 тис. осіб з 1,3 млн. У Луганську ще менше. Збирають всі документи в Донецьку, везуть їх до Ростова, потім вони їдуть туди, здають відбитки пальців, складають присягу і отримують паспорти”, – додав Гавриш.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com