Експерт спрогнозував, чи буде Порошенко збирати протестний Майдан

27.04.2019, 20:16
22781

Ідея прихильників Петра Порошенка, який програв вибори президента, втрачає популярність в Україні.

Читайте також: Експерт заявив, що через маніакальне бажання лишитися при владі Порошенко почав ділити Україну

Про це в ході чату на Главреду сказав відомий український політолог Віктор Небоженко, коментуючи протестні настрої виборців Порошенка.

“Якщо ця група людей, яка голосувала за Порошенка, сконцентрована тільки в одному регіоні, вона не може вважатися нацією. Якщо б ця група була акуратно розмазана по всій країні, тоді вона б мала право стверджувати, що є нацією, яка програла ворогам народу. А оскільки ці люди сконцентровані в одній області – Львівській, це – скоріше, електоральне гетто, а не нація. Нація не може жити в одній з 24 областей. Нація живе у всій країні”, – заявив Небоженко.

За його словами, поділ українців на “правильних патріотів” і “неправильних” пов’язано з тим, що націонал-демократичні ідеї, які прийшли в 1991 році з західної України, увійшли в кризу і втрачають свою привабливість для України.

“Насправді у нас як мінімум два націоналізми. Перший – окопний патріотизм, який формується в ООС. Це – патріотизм людей, які кращі за всіх інших українців, тому що вони ризикують своїм життям і жертвують своєю кров’ю, а не тому що ходять у вишиванках, або у них особлива віра, або особлива мова. Другий – патріотизм, який тримається на релігії, мові і традиції старого українського націоналізму. Це – консервативний націоналізм, на який розраховував Порошенко. Цей націоналізм вмирає. Порошенко робив наголос на цьому, але він не подумав про те, що він є напівживим”, – зазначив політолог.

На його думку, Порошенку немає сенсу затівати протестний Майдан.

“Він може затіяти Майдан. Але десь в районі Коломиї, тобто не далі Львівської області. Акція з подяками Порошенку? Ну, люди прийшли за своєю останньою зарплатою, і правильно зробили”, – резюмував Небоженко.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com