Експерт заявив про проблеми з озброєнням у Росії: “Очевидно, що запасів немає”

19.11.2022, 21:08
131235

У Росії – проблема з озброєнням та боєприпасами, яких зокрема не вистачає для мобілізованих, і ті скаржаться на застарілі зразки.

Читайте також:

Про це політичний та економічний експерт Валерій Клочок розповів “24 каналу”.

Він нагадав, як у вересні, коли в РФ стартувала “часткова” мобілізація, “мобіки” скаржились у Мережі на іржаві автомати та інші застарілі зразки зброї. За словами Клочка, водночас не можна стверджувати про системність такого явища в російській армії.

“Мобілізовані, які перебувають на Луганщині, записали відео, на якому говорять, що одна частина озброєна автоматами, а інші – гвинтівками Мосіна. Ефективності від ведення війни такою зброєю не буде. Це може стримати контрнаступ ЗСУ, але це не означатиме перемогу. Через це у Росії намагаються розкрутити тему того, що ця війна “вітчизняна”, – розповів експерт.

Він зазначив, що зважаючи на всі факти, в Росії на сьогодні є проблема з озброєнням, зокрема з ракетами.

Озброєння для мобілізованих не вистачає. Зараз говорять про додаткову мобілізацію у Росії: невідомо, у що вони всіх одягатимуть”, – сказав Клочок.

“Те ж і щодо спроможності завдання ефективних ракетних ударів. Одна із ракет Х-55, яку випустили по території України і яку збили над Київщиною, була носієм ядерного боєзаряду, але там була прикручена “болванка”. (…) З великою натяжкою можна говорити про достатність високоточних ракет на території Росії, і що вона спроможна їх виробляти. Але говорити однозначно про те, що цих ракет немає – я не став би”, – розповів аналітик.

Він також звернув увагу на те, що в Росії очевидно немає запасів озброєнь, адже там виготовляють ракети “з коліс” для атак по Україні.

Очевидно, що запасів немає. Інформація не корелюється з реальністю. Багато публікацій, які з’являються у виданнях, ззовні схожі на “консерви”: мовляв, дивіться – у Росії багато потужності, тому давайте, сідайте за стіл переговорів, і що треба домовлятися, тому що “їх не перемогти”. Нічого подібного”, – вважає Клочок.

Він зауважив і на зменшенні кількості дронів-камікадзе “Шахед”, які атакували Україну.

Також вже немає такої кількості “шахедів”, яку ми бачили у вересні та жовтні. Вони летіли б і далі, але був загадковий візит Патрушева в Іран. Про що вони там домовлялися – залишається відкритим питанням”, – сказав експерт.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com