Експерти не рекомендують використовувати пластикові пляшки повторно: небезпечно для здроров`я

22.09.2019, 09:51
43127

Пластикові пляшки, в яких зазвичай продається мінеральна або питна вода, у жодному разі не можна використовувати повторно, а краще одразу обирати напої в скляній тарі. Про це попередила експерт з якості та безпеки продуктів харчування, професор кафедри товарознавства Олена Сидоренко, передає Обозреватель.

Читайте також: Чорнобильська горілка: вчені створили перший споживчий продукт із зони відчуження

Вона пояснила, що фталати (небезпечні канцерогени) та інші хімічні речовини з ПЕТ−тари дуже легко переходять у воду. “Від повторного використання категорично треба відмовитися. Там відбуваються механічні пошкодження, порушується хімічно−інертне покриття, яке захищає від переходу хімічних речовин”, − наголосила Сидоренко.

Крім того, додала вона, така тара більше не є абсолютно герметичною. “Тут ви вже отримаєте весь спектр хімічних речовин, які є в тарі − вони прекрасно переходять у воду”,− зауважила експерт. За словами Сидоренко, за дотримання всіх умов зберігання і транспортування (зокрема, температурного режиму) і одноразового використання ПЕТ−пляшки умовно безпечні. Але чи дотримувалися ці умови − дізнатися майже неможливо.

Тому за можливості вона порадила обирати напої в скляній тарі.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com