Ексрегіоналу оголосили підозру в тероризмі

29.12.2020, 17:42
92217

Служба безпеки оголосила заочну підозру колишньому депутату Верховної ради від “Партії регіонів” щодо його участі у створенні терористичної організації та дій, спрямованих на повалення конституційного ладу.

Повідомляє Суспільне.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Понад 1 млн грн держкоштів: СБУ викрила командування однієї з військових частин на махінаціях під час закупівлі військового майна (фото)

“Оперативники та слідчі СБУ встановили, що ексдепутат з початку російської агресії підтримував анексію Криму та окупаційні дії Росії на Донбасі. У січні 2015 року він виїхав до Російської Федерації, де перебуває до цього часу”, – повідомили у пресцентрі відомства.

За даними правоохоронців, підозрюваний досі бере участь в інформаційній війні проти України, просуваючи російські інтереси на Херсонщині. Він також регулярно відвідує окуповані району Донбас та автономної республіки Крим.

СБУ кваліфікувала його дії за ч. 2 ст. 109 – дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади, ч. 3 ст. 258-3 – створення терористичної групи чи терористичної організації, та 1 ст. 332-1 Кримінального кодексу – порушення порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

Теги:

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com