Елітний маєток, ресторан та шикарні авто: як розжився на розкраданні “оборонки” заступник директора “Укрспецекспорт” (відео)

7.05.2019, 10:31
23896

Заступник директора державного підприємства “Укрспецекспорт”, який входить до складу концерну “Укроборонпром” і займається експортом/імпортом продукції військового значення, попри скромну зарплатню веде розкішний спосіб життя.

Читайте також: На розбудову “Укроборонпрому” потрібно 100 мільйонів доларів

Про це йдеться у розслідуванні Bihus.info.

Павло Старинець більше 15 років працює на різних посадах в “Укрспецекспорті”, офіційно ніколи не займався бізнесом. Але він живе в елітному маєтку площею 630 квадратних метрів з басейном, будинком охорони та гостьовим будинком у селі Музичі на Київщині.

Будинок був придбаний 2014 року, коли зарплатня Старинця у середньому становила 25,6 тисяч гривень на місяць, у попередній рік він отримував менше – 20 тисяч гривень. Втім, маєток не записаний на посадовця “Укроборонпрому”, відповідно, він його і не декларує.

За документами, він належить його матері, яка працювала бухгалтером у Національному банку, а зараз отримує пенсію у розмірі 150 тисяч гривень на рік. Вартість же будинку у Музичах експерти з нерухомості оцінили у 8 млн грн. Плюс 2-5 тисяч доларів на місяць необхідно витрачати на обслуговування маєтку.

Матір заступника голови “Укрспецекспорту” пояснила журналістам, що у 90-і роки її чоловік, який вже давно перебуває на пенсії, був будівельником, займався бізнесом – будував курятники. Звідти, мовляв, і гроші на будинок. Самі ж батьки Старинця живуть у багатоповерхівці.

Топ-посадовець “Укроборонпрому” задекларував лише одну машину – Honda CR-V 2008 року випуску. Але журналісти з’ясували, що він користується Land Rover Sport, яка у дилерів коштує 1,5 млн грн. Ця машина щодня з’являється у маєтку, де живе Старинець, і відвозить його дітей до школи, а потім забирає їх додому. Автівка зареєстрована на іншого чоловіка.

“Але окрім того, що користується ним сім’я чиновника, справжнього власника і без цього впізнати не важко. Свої автівки заступник “Укрспецекспорту” маркує. Сімейні номери 7877 висять і на цьому Land Rover, і на його Honda, яку на відміну від позашляховика за мільйон, посадовець не приховує. Відрізняються тільки букви”, – йдеться у розслідуванні.

Ще одним Land Rover з номерами 7877, але з іншими буквами, володіє цивільна дружина Старинця. Свою другу половинку та її машину посадовець також не вніс до декларації, хоча виховує з нею трьох спільних дітей.

Сам Павло Старинець їздить на роботу на службовій машині. Новенька Toyota Highlander з номерними знаками 7878, зареєстрованими на “Укрспецекспорт”, була придбана за державні кошти і вартувала 1,6 млн грн. Підприємство не пошкодувало грошей і на придбання номерних знаків з улюбленими для керівника цифрами.

Втім, журналісти помітили, що Toyota Highlander використовується не лише для роботи. Водій Старинця щодня їздить на ній до елітного рибного ресторану Fisher, возить документи та вирішує інші питання. Цього ресторану в декларації посадовця “Укроборонпрому” немає.

Офіційно власником закладу є Сергій Коваленко, який працював у провайдері “Воля”, а зараз шукає роботу аналітиком із зарплатнею на 20 тисяч гривень. За інформацією журналістів, він є племінником Старинця, хоча Коваленко заперечує, що знає його.

Розслідувачі намагалися спитати у Павла Старинця про походження майна та незадекларовані автівки та бізнес, але посадовець від них втік.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com