Елладська церква офіційно визнала ПЦУ (лист)

30.10.2019, 11:32
49557

Елладська православна церква визнає братні стосунки з Православною церквою України та з радістю вітає її в родині православних церков світу.

Читайте також: Епіфаній просить міжнародну спільноту про захист ПЦУ від утисків РФ

Про це йдеться в листі архієпископа Афінського і всієї Еллади Ієроніма ІІ до митрополита Київського і всієї України Епіфанія.

Як повідомляє прес-служба ПЦУ, листа було відправлено зі Священного синоду ЕПЦ 21 жовтня, а в Михайлівський Золотоверхий монастир він надійшов 28 жовтня. В тексті йдеться про схвалення дій Вселенського патріарха Варфоломія щодо подолання церковного розділення в Україні. Архієпископ Ієронім привітав предстоятеля української церкви з отриманням автокефалії та побажав підтримки від Бога при виконанні відповідальних обов’язків.

“Радіємо добрій звістці про те, що спільні прагнення та дії увінчалися успіхом і зруйновано перепону, яка стояла посередині між Вами та нами, православними і братами у всьому, перепону, яка нас розділяла, завдаючи печалі, великих скандалів, та великої шкоди всій Церкві та спільному у сучасному світі свідченню Православ’я, перепону, яка донедавна стояла”, – йдеться в листі предстоятеля Елладської церкви, котрий називає себе “люблячим у Христі братом” митрополита Епіфанія.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com