Епіфаній після Синоду заявив, що Філарет настоює на існуванні УПЦ КП і не підписав статус Об’єднавчого собору (відео)

24.05.2019, 15:11
26295

24 травня після засідання Синоду митрополит ПЦУ Епіфаній повідомив, що почесний патріарх Філарет 15 грудня не підписав керування статутом, який ухвалили під час Об’єднавчого собору.

Читайте також: “Філарет – наш патріарх”: під стінами Софії Київської проходить протест вірян

“Синодом було засвідчено, що у своєму подальшому житті та діяльності Українська помісна православна церква буде керуватися священним преданням, священним писанням і ухваленим 15 грудня 2019 року статутом у стінах Софії Київської. Ми практично всі були одностайні у попередніх рішеннях, але останнє рішення не було підписано тільки патріархом”, – заявив Епіфаній.

За його словами, під час сьогоднішнього Синоду сторони обговорили ситуацію, яка склалась у Православній Церкві України і заяви, які лунали протягом останніх двох тижнів. Але Філарет продовжив наполягати на тому, що Київський патріархат ще існує і його не знято з реєстрації. “Хоча всі ми намагались переконати і довести, що юридично і фактично уже немає УПЦ КП, а Київський патріархат ліг в основу ПЦУ”, – розповів митрополит.

“Тому певною мірою ми дискутували, розмовляли, переконували, але всі побачили, що Святійший патріарх Філарет, на жаль, залишився на своєму”, – підсумував він.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com