Епіфаній збирає синод ПЦУ через рішення Філарета

20.06.2019, 20:28
30039

Предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній скликає на 24 червня синод ПЦУ, на якому будуть ухвалені рішення у зв’язку із зібранням почесного патріарха Філарета, проведеним сьогодні у Володимирському соборі в Києві.

Читайте також: Філарет відновив УПЦ КП (документ)

Про це йдеться в заяві прес-служби Київської митрополії Православної церкви України щодо проведених зборів.

“На найближчому засіданні Священного синоду ПЦУ, яке скликається предстоятелем 24 червня, будуть ухвалені рішення, пов’язані з подіями, що відбулися”, – йдеться в заяві.

У документі зазначається, що з плином часу почесний патріарх ПЦУ Філарет почав робити заяви, в яких довільно та одноосібно ставить під сумнів дійсність усіх прийнятих 15 грудня соборних рішень. “Надаючи від імені вже не існуючого релігійного об’єднання УПЦ КП та на його бланках вказівки та вимоги, спрямовані до єпископату, духовенства і вірних Православної церкви України, почесний патріарх Філарет фактично перевищує свої повноваження архієрея, порушуючи цим 34 Апостольське правило і Статут Православної церкви України”, – вказується в заяві

На брифінгу щодо вказаних подій архієпископ Православної церкви України Євстратій (Зоря) заявив, що наразі невелика частина духовенства виокремила себе із ПЦУ. “Що відбулося? Відбулося на даний момент виокремлення невеликої частини тих, хто належав до єдиної помісної Української православної церкви, у нову структуру, яка для того, щоб підтвердити свої можливості та повноваження, привласнює собі історичну назву УПЦ КП, але такої немає і бути не може”, – наголосив він.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com