Епоха Великої депресії: в МВФ зробили невтішний прогноз щодо розвитку світової економіки

18.01.2020, 14:48
60197

Директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду (МВФ) Крісталіна Георгієва заявила, що світова економіка ризикує повернутися в епоху Великої депресії.

Читайте також: Україна домовилася про нову кредитну програму співпраці з МВФ

Про це вона заявила, виступаючи в Інституті міжнародної економіки Петерсона у Вашингтоні, повідомляє The Guardian.

Вона зазначила, що світова економіка може повернутися в епоху Великої депресії викликаної нерівністю між різними групами населення країн і нестабільністю фінансового сектора.

Голова фонду пояснила, що, незважаючи на те що розрив у нерівності між країнами за останні 20 років суттєво скорочувався, всередині країн розбіжності, навпаки, росли. Зокрема, надмірна нерівність в доходах населення всередині країн може завадити зростанню і привести до “політичних потрясінь” і зміцненню популізму. Як приклад вона привела Великобританію, в якій 10% найбагатших громадян володіють таким же сукупним багатством, як і 50% найменш заможних.

На її думку, протягом наступного десятиліття такі проблеми, як зміна клімату і посилення торгового протекціонізму, можуть привести до соціальних хвилювань і нестабільності на фінансових ринках.

Також, вона вважає, що владі не можна ігнорувати фінансовий сектор, який може надати глибокий і тривалий позитивний вплив на нерівність. Зокрема, велика нерівність може ставати причиною “політичного тиску на короткострокові прості рішення”.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com