Ердоган попросив у Трампа боєприпаси для операції в Сирії

4.03.2020, 15:32
65444

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган 4 березня розповів, що запросив в президента США Дональда Трампа допомоги з боєприпасами для бойових дій в сирійській провінції Ідліб, повідомляє NTV.

Читайте також: Ердоган відкрив кордон до ЄС для біженців, за день в Європу потрапило 76 000 мігрантів

Про це він заявив на прес-конференції, коментуючи заяву спецпредставника США по Сирії Джеймса Джеффрі. Останній напередодні заявив, що Вашингтон буде готовий надати Туреччині боєприпаси як союзнику по НАТО.

Коментуючи хід військової операції “Весняний щит” в Ідлібі, Ердоган визнав, що його країна зазнає втрат в цьому конфлікті, які, проте, “занадто малі, щоб порівняти їх” з втратами сирійської сторони. За словами Ердогана, “Туреччина вміє битися, але не прагне до війни”.

Також Ердоган поділився з журналістами своїми очікуваннями щодо майбутніх переговорів з президентом Росії Володимиром Путіним. За його словами, першочерговим завданням стане припинення вогню в Ідлібі. “У нас поки не було будь-яких пропозицій від Росії. Після переговорів ми проведемо спільну прес-конференцію з Путіним. Разом зі мною в Росію відправиться і група журналістів, так що ніяких секретів не буде”, — сказав глава турецької держави.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

 

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com