Ердоган заявив про “справедливий мир” між Україною та Росією

14.02.2024, 11:33
154169

Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган заявив про відповідальність щодо забезпечення припинення вогню під час російсько-української війни. За його словами, він вірить, що між Росією та Україною можливий “справедливий мир”.

Читайте також: Допомога Україні від США: в уряді розповіли, як і куди витратять кошти

Про це йшлося під час Світового урядового форуму (WGS), який триває в Дубаї, повідомляє кореспондентка “Укрінформу”.

“Туреччина докладала і готова докладати зусиль для припинення російсько-української війни. Ми взяли на себе відповідальність забезпечити припинення вогню під час російсько-української війни, а потім прокласти шлях до постійного миру. Стамбульський процес показав, що сторони можуть збиратися і зустрічатися за мінімумом моментів. Чорноморська ініціатива запобігла подальшому поглибленню продовольчої кризи”, – сказав Ердоган.

Він наголосив, що Туреччиною було зроблено багато політичних, дипломатичних та економічних кроків, аби “конфлікт“ було припинено.

“Вони (кроки – ред.) були спрямовані на гасіння пожежі, а не на її розпалювання. Незважаючи на кровопролиття, руйнування та біль, ми все ще віримо, що справедливий мир можливий. Сподіваюся, ми продовжимо активізувати наші зусилля для цього”, – додав він.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com