Евакуйовані з Китаю українці будуть повністю ізольовані – Голова Полтавської ОДА заспокоїв українців

20.02.2020, 12:10
63907

Евакуйовані з Китаю українці будуть повністю ізольовані, а санаторій на Полтавщині, де їх поселять, −– переведений на суворий режим бактеріологічної безпеки. Як повідомляє кореспондент УНІАН, про це заявив голова Полтавської облдержадміністрації Олег Синєгубов на зустрічі з протестуючими.

Читайте також: У селищі, куди везуть евакуйованих з Китаю українців, сталася бійня (відео)

За його словами, громадяни України, які прибули з Уханя, пройшли санітарно−епідеміологічні перевірки стану здоров’я, проведені китайською владою під час посадки на борт у КНР, під час проміжної посадки в м. Алма−Ати у Казахстані, а також контроль на борту літака під час польоту.

Фахові лікарі МОЗ України підтвердили, що всі евакуйовані здорові, не мають жодних симптомів хвороби, але мають пройти карантин і обсервацію протягом 14 днів. Мета їх обсервації − превентивні заходи.

“Евакуйовані громадяни житимуть у закритому медичному центрі Національної гвардії у Нових Санжарах. Він буде повністю ізольований та переведений на суворий режим бактеріологічної безпеки”, – сказав Синєгубов.

Читайте також: Стало відомо куди повезуть українців, які були евакуйовані з Уханя

Він також зазначив, що запросив до Нових Санжар фахівців медичної галузі Полтавщини, зокрема, завідуючу кафедрою, доктора медичних наук, доцента, лікаря вищої категорії з фаху “Інфекційні хвороби” УМСА Тетяну Коваль та заступника головного лікаря з медичної частини КП “Полтавська обласна клінічна інфекційна лікарня Полтавської обласної ради” Людмилу Волошину. До оглядів також залучать спеціалістів з Києва, які вже виїхали.

“Працюємо для всіх громадян – і для тих, хто повертаються з Уханя, і для тих, хто проживає на Полтавщині, в Україні. Зробимо все, аби уникнути будь-якої загрози для жителів області”, – сказав Олег Синєгубов.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com