Facebook видалив ботоферму, яка просувала у Мережі партію Тимошенко

6.11.2020, 19:50
88441

Соціальна мережа Facebook виявила у своєму українському сегменті мережу сторінок, груп та облікових записів, які поширювали позитивну інформацію про партію “Батьківщина” та її лідерку Юлію Тимошенко, і негативну – про  Зеленського і його попередника –  Порошенка. Про це сказано у жовтневому звіті Facebook щодо видалення профілів, груп і сторінок, які займаються маніпуляціями.

Читайте також: Із розкішним букетом троянд: Тимошенко та Ляшко разом відпочивали у китайському ресторані (фото)

Як йдеться у звіті, Українська ботоферма, яка працювала на “Батьківщину” і Юлію Тимошенко, налічувала 46 облікових записів, 44 сторінки, одну групу і три облікових записи в Instagram. Усі вони були пов’язані з піар-агенцією MAS і зосенреджували свою діяльність на український сегмент соцмережі.

Піарники, які діяли в інтересах Тимошенко, створювали сторінки вигаданих людей, коментували публікації інших користувачів, розміщували інформацію в групах і керували сторінками, які позиціонувалися як місцеві новинні ресурси. Охоплення ресурсів досягало 889 тис. облікових записів, а на рекламу було витрачено 2,1 млн доларів.

Ботоферма поширювала новини та інформацію про актуальні події в Україні, що стосуються політики і виборів, переважно українською мовою. Серед них – коментарі з підтримкою Юлії Тимошенко і партії “Батьківщина” і критикою політичних опонентів: президента Володимира Зеленського та екс-президента Петра Порошенка. Діяльність ботів в основному фокусувалася на темі нещодавніх виборів: як президентських і парламентських в 2019 році, так і місцевих в 2020-му.

Виявити мережу допомогли публічні скарги користувачів. Хоча люди, які стояли за цією діяльністю, намагалися приховати себе, розслідування викрило їхні зв’язку з MAS Agency, PR-агентством в Україні, і особами, пов’язаними з кампанією Юлії Тимошенко і політичною партією “Батьківщина”.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com