Facebook видалив понад 100 акаунтів, пов’язаних зі “Cлугою народу”

7.05.2021, 10:09
96742

Соціальна мережа Facebook видалила 105 облікових записів, 24 сторінки і п’ять профілів, пов’язаних із політичною партією “Слуга народу”.

Про це йдеться у звіті Facebook за квітень. На рекламу цих сторінок витратили близько 210 тисяч доларів. Відомо, що акаунти видалили за порушення політики Facebook щодо скоординованої неаутентичної поведінки.

“Хоча люди, які стоять за цією діяльністю, намагалися приховати свою особистість і координацію дій, наше розслідування виявило зв’язок з особами, пов’язаними з політичною партією “Слуга народу” в Україні”, – йдеться в повідомленні.

Відзначається, що люди, які стоять за цим, писали російською та українською мовами про корупцію, політику, автомобілі, публікували сатиричний контент про COVID-19, писали слова на підтримку “Слуги народу” і критикували опозиційні партії і політиків, зокрема колишнього президента України Петра Порошенка і мера Києва Віталія Кличка.

Соцмережа Facebook також викрила мережу ботів, пов’язану з нардепом Андрієм Деркачем, політиками Володимиром Гройсманом та Олегом Кулинич. Вона включала 477 акаунтів Facebook, 363 сторінки, 35 груп і 29 акаунтів Instagram. На просування мережі витратили 496 тисяч доларів.

Особи, які стоять за цим, копіювали новинний контент з українських ЗМІ. Вони створили мережу, що складається з нібито незалежних медійних сайтів і ресурсів соцмереж, і просували контент, сприятливий для політиків і їх політичних груп. При цьому акаунти підтримували інших політиків, ймовірно, за наймом.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com