Facebook видалив сторінку українського нардепа після анонсу компромату на Байдена

19.10.2020, 19:55
86982

Соціальна мережа Facebook видалила сторінку депутата Верховної Ради України Андрія Деркача після анонсу чергової порції «компромату» на родину кандидата в президенти США Джо Байдена. Нещодавно американський уряд оголосив Деркача “російським агентом” та наклав на нього санкції.

Читайте також: Facebook видалив пост Дональда Трампа з порівнянням COVID-19 і грипу

Як пише “Бабель”, 15 жовтня американська газета New York Post опублікували нібито листування сина Джо Байдена Хантера з працівником української газовидобувної компанії Burisma, з якого можна зробити висновки про корупційні зв’язки управління компанії з урядом США часів адміністрації Барака Обами. Пізніше того ж дня те саме видання опублікувало другу порцію “компромату” на Хантера Байдена, в якому йдеться про його зв’язки з китайськими чиновниками, а також присутні його фотографії в стані наркотичного сп’яніння. За інформацією видання, матеріали знайшли на забутому ноутбуці, який нібито належав Байдену-молодшому.

Facebook почала видаляти усі дописи в соцмережі, які просували ці матеріали.

16 жовтня Деркач написав у Facebook, що нібито є другий ноутбук, який містить більше компромату на родину Байденів. Депутат анонсував публікацію “фактів, що підтверджують міжнародну корупцію” у майбутньому, але після цього його акаунт був деактивований.

“Фото Хантера Байдена з наркотиками та іншими елементами гедонізму хоч і демонструють не дуже моральний образ життя сина Джо Байдена, і трохи проливають світло на корупційні схеми, які осідлали Байдени разом з Українськими корупціонерами. Факти ж, що підтверджують міжнародну корупцію, зберігаються саме на другому ноутбуці”, – написав депутат і додав, що комп’ютер передали українським правоохоронцям.

За словами Деркача, цим ноутбуком користувалися люди власника компанії Burisma Миколи Злочевського, і в ньому нібито зберігаються докази того, як відмивали “викрадену в українців чорну готівку з комунальних платежів і як переказували у вигляді хабарів родині Байденів”, і хто був задіяний у цих схемах.

Читайте також: Facebook блокуватиме контент, який заперечуватиме Голокост

“Показання свідків і проводки на ноутбуці Burisma доповнюють дані, знайдені на американському комп’ютері. Але головне! Це не останні свідки та не останній ноутбук”, – написав український депутат, після чого Facebook видалив його обліковий запис.

Таке рішення керівництва соцмережі могло бути пов’язане з політикою щодо дописів, реклами та активності акаунтів, які становлять небезпеку для виборчого процесу в США, пише “Бабель”.

Наразі щодо Джо та Хантера Байденів у США не висувають жодних підозр, які б могли виплисти з опублікованого “компромату”. В Україні так само не висунули підозри щодо власників і співробітників Burisma, яка належить Миколі Злочевському – міністру екології в уряді Миколи Азарова.

Джо Байден є кандидатом у президенти США від Демократичної партії. Його конкурентом є чинний лідер американців Дональд Трамп.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com