Фахівці назвали 5 продуктів, які допомагають виводити нікотин з організму

29.01.2021, 12:40
93789

Куріння не тільки негативно впливає на стан здоров’я самого споживача тютюнових виробів, а й є джерелом забруднення повітря речовинами, небезпечними для оточуючих.

Читайте також: Курці ризикують захворіти на шизофренію і депресію – генетики

Фахівці назвали 5 продуктів, які допомагають виводити нікотин із організму, – повідомляє Країна Здоров’я.

Цитрусові

Апельсини, лимони, мандарини, грейпфрути та інші представники сімейства цитрусових по праву вважаються чемпіонами за вмістом вітаміну C. Ця речовина збільшує інтенсивність обміну речовин і оптимізує кровообіг, допомагаючи очищати кров і тканини легенів від шкідливих продуктів куріння. Крім того, фрукти, які мають «сонячне» (помаранчеве або жовте) забарвлення, вельми ефективні для позбавлення від депресії, ознаки якої нерідко спостерігаються у людей, які недавно що кинули палити. Вживання цитрусових має деякі обмеження: ними не варто зловживати, якщо ви страждаєте на виразкову хворобу шлунка або алергією.

Ківі

Цей тропічний плід містить вітаміни C, A і E, необхідні для нормальної життєдіяльності. Органічні кислоти, що входять до складу фрукта, сприяють прискоренню метаболізму. Крім того, в ньому багато магнію, який покращує процес дихання і допомагає позбутися від кашлю, який мучить більшість курців. Ківі вважається дієтичним, низькокалорійним продуктом. Його рекомендують вживати людям, які борються із зайвою вагою, що актуально і для тих, що відмовилися від нікотину. Необхідно пам’ятати про те, що ківі небажано їсти людям, що страждають запальними захворюваннями нирок і шлунка в стадії загострення або артеріальною гіпотонією.

Вода

Встановлено, що одним з негативних наслідків вживання тютюну є зневоднення організму. Тому і курці, і люди, що бажають позбутися від цієї звички, повинні стежити за тим, щоб отримувати достатню кількість рідини. Крім того, вода буквально «вимиває» з організму токсини і зменшує симптоми абстиненції. Рясне пиття може призвести до посилення діурезу. Тому, щоб уникнути втрати необхідних мікроелементів, вчорашнім курцям дуже корисні мінеральна вода, компоти з сухофруктів, соки та інші напої, багаті солями заліза, магнію, селену, калію, кальцію і т. д.

Шпинат

Наші співвітчизники не дуже часто включають в свій раціон страви з шпинату. Тим часом він надзвичайно багатий фолієвою кислотою (вітамін B9), необхідної для нормального функціонування нервової системи, а також для підтримки тонусу м’язів. Цей факт повинен бути дуже цікавий курцям, оскільки тривале вживання тютюну загрожує розвитком дефіциту вітаміну B9 в організмі. Шпинат має ще одну чудову якість: люди, які регулярно включають його в своє меню, відзначають, що з часом починають інакше сприймати смак тютюнового диму. Сам процес куріння стає для них неприємним, що полегшує позбавлення від шкідливої ​​звички.

Морква

Користь моркви для тих, хто вирішив кинути курити, переоцінити важко. Вона багата на провітамін А, вітаміни B, C і K, які беруть участь в процесах виведення токсинів, допомагають знімати стрес, корисні для загального оздоровлення організму. Не варто забувати і про те, що регулярне вживання моркви істотно покращує стан шкірних покривів, в чому більшість багаторічних курців мають гостру потребу.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com