Фахівці попередили про потужні магнітні бурі через “архіпелаг плям” на Сонці – подробиці

22.11.2023, 21:03
150227

Незабаром Землю “атакуватимуть” магнітні бурі, які спричиняє “архіпелаг плям”, що виник на Сонці. Він у 15 разів ширший за Землю і  складається щонайменше з шести різних груп сонячних плям.

Читайте також: Російські окупанти до смерті закатували на Херсонщині 27-річного чоловіка – ЗМІ

Про це йдеться у матеріалі Live Science.

“Масивна область сонячних плям, що складається щонайменше з шести різних груп сонячних плям, виникла на ближньому боці Сонця. “Архіпелаг” темних плям викидає сонячні бурі із загрозливою швидкістю, і Земля незабаром опиниться на лінії вогню”, – йдеться у повідомленні.

Перша група сонячних плям, що отримала назву AR3490, повернулася на ближню сторону Сонця 18 листопада над північно-східним “плечем” зірки. За темною плямою швидко послідувала інша група сонячних плям, AR3491, яка потяглася за нею, повідомляють фахівці.

Вони також попередили, що найближчими тижнями Земля опиниться під “прицілом архіпелагу плям”, що може призвести до магнітних бур.

Дослідники кажуть, що діаметр групи плям становить близько 200 тисяч кілометрів – це в понад 15 разів перевищує ширину Землі.

За даними порталу відстеження космічної погоди, за останні чотири дні плями вже випустили щонайменше 16 спалахів C-класу та три M-класу. Це другі та треті за потужністю спалахи.

Експерти прогнозують, що найближчими днями їх не лише побільшає – вони можуть стати потужнішими. Плями мають потенціал до спричинення навіть спалахів класу Х.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com