Фактично, вздовж усіх українських кордонів суне ворог: яка ситуація

24.02.2022, 18:50
112271

Російські окупанти продовжують наступ за підтримки військової авіації на напрямках Армянськ – Херсон, Чаплинка – Каховка.

Читайте також: Ситуація в Херсонській області: Генічеськ та Олешки перейшли під контроль окупантів – офіційна заява ХОДА

На жаль, у Херсонській області наразі невтішні новини. Захоплено Генічеськ, Нову Каховку та Каховську ГЕС. У центрі оборонних стратегій заявляють, що таким чином росіяни виконують завдання щодо відновлення водопостачання в Криму.

Російська техніка пішла на прорив в Київській області  – ворог зайшов через пункт пропуску «Вільча». Війська окупантів із території Білорусі увійшли до зони Чорнобильської АЕС. Вдень відбувся авіаційний бій над Київським морем  – там ворожі гелікоптери атакували аеродром Гостомель. А з території Республіки Білорусь випущено 4 балістичні ракети в південно-західному напрямку.

Північний напрямок – Сумську область та Харків противник актував із танків та БМП.

Утім, незважаючи на масований удар ракетами та авіацією по Україні, Збройні сили чинять ефективний опір.

«Продовжуються бої на всі території південно-східної та центральної України. Зараз відбувається запеклий бій біля Чорнобиля. На це момент зафіксовано 392 обстріли по нашій країні, знищено шість мостів, бійці ЗСУ, бійці НГУ, прикордонники боронять країну», – речник МВС Вадим Денисенко.

Україна під ударом, але наші Збройні сили активно чинять опір росіянам.

За інформацією Центру оборонних стратегій станом на середину доби Росія втратила вже 7 літаків, 4 вертольоти, понад десяток одиниць броньованої техніки та близько сотні людей особового складу, ЗСУ в зоні Операції об’єднаних сил узяла в полон перших російських військових.

Російська атака на Україну розпочалася о 5-й ранку. Українці прокинулися від вибухів: сухопутні війська розпочали своє вторгнення спільно з авіацією. Росіяни завдали удару по більше ніж шістдесяти об’єктах військової інфраструктури. Атакувати Україну почали з Донбасу, Криму та Півночі. Натепер основний напрям ворога – це Харків.

Збройні сили разом із Національною гвардією намагаються відбити атаку.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com