Фаріон висунула претензії “азовцям” через українську мову – у Мережі обурені її заявою (відео, фото)

6.11.2023, 15:32
149331

Українська мовознавиця, докторка філологічних наук та народна депутатка 7-го скликання Ірина Фаріон звинуватила військових, зокрема бійців “Азову“, через те, що вони спілкуються російською мовою. Вона заявила, що “не може назвати” українцями “азовців”, які не говорять українською мовою. ЇЇ закиди викликали хвилю обурення в суспільстві.

Читайте також: Росія збирається створити військово-морську базу на півночі Африки — Bloomberg

Таку заяву Ірина Фаріон зробила під час інтерв’ю з журналісткою Яніною Соколовою.

“Я категорично цього (російську мову серед військових ЗСУ – ред.) не приймаю. У мене запитання до них: що вам, хлопці, заважає, коли ви такі моцні? І ви дуже розумні. Що вам заважає виконувати 29 статтю закону про Збройні сили України. Ви, хлопці, знаєте, що таке дисципліна в армії? Якщо в армії немає дисципліни, то немає армії, це зброд тоді”, – сказала мовознавиця.

Яніна Соколова у відповідь сказала, що попри російську,  “азовців” не можна назвати “кацапами”, на що Фаріон відповіла:

“Я не можу назвати їх українцями. Якщо вони не говорять українською мовою – то нехай себе назвуть “руськими”. Чому вони такі очманілі? Якщо вони такі великі патріоти – покажіть свій патріотизм”.

Такі закиди Ірини Фаріон військовим обурили українців. У Мережі почали ширитись дописи на захист українських воїнів та хейт в бік Ірини Фаріон.

 

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

Теги:

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com