Філарет хоче скликати собор ПЦУ для зміни статуту церкви

15.05.2019, 14:32
25018

Почесний патріарх ПЦУ Філарет вважає, що обов’язково потрібно скликати собор Помісної церкви для внесення змін до статуту церковної структури.

Читайте також: Філарет запевнив, що підстав забрати томос через відновлення УПЦ КП немає

Про це він сказав під час прес-конференції 15 травня.

Філарет зазначив, що згідно з теперішнім статутом українська церква не є самостійною повністю підпорядкована Константинополю та “повинна його слухатися”.

“Скликання собору обов’язково повинно бути. бо треба внести зміни і доповнення до статуту. Той статут, який був прийнятий на соборі в Софії 15 грудня  – це статут Грецької церкви і дії його закінчуються отриманням Томосу… Тоді це був собор не Української церкви, а Київської митрополії Константинопольського патріархату і головував там представник Вселенського патріархату. А тепер, коли ми отримали Томос про автокефалію нам треба внести зміни до статуту як продовження існування нашої церкви”, – сказав він.

Почесний патріарх також додав, що в Україні “не будується нова церква”: “Ми чуємо, що ми починаємо будівництво нової церкви. А та, яка була до собору, ми до цієї церкви не маємо відношення? Ми що від неї відмовляємось? Ні, не відмовляємось”.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com