Філарет повідомив, що співпрацював з КДБ

21.10.2020, 14:51
87126

Патріарх Православної церкви, патріарх Української православної церкви Київського патріархату Філарет визнав, що за часів СРСР був змушений співпрацювати з КДБ.

Читайте також: Помер скандальний священник, який називав неодружених жінок повіями, а коронавірус корисним

Він зазначив, що без згоди КДБ неможливо було призначити ні єпископа, ні священника – всі ці кандидатури повинні були узгоджуватися. Про це Філарет повідомив в інтерв’ю для “Україна 24“.

“Контакти з КДБ у церкви були постійні. КДБ керував церквою – без його згоди не можна було призначити ні єпископа, ні священника. Для того, щоб поставити єпископа, треба було узгодити кандидата з КДБ. А якщо з ними не погодити, священнику не дадуть реєстрацію, без якої він не може служити на парафії”, – розповів патріарх.

Як зазначив Філарет, немає нічого поганого в тому, щоб визнавати таку співпрацю та у свій час всі змушені були спілкуватися з КДБ.

“Я не боюся, коли кажуть: “Філарет співпрацював з КДБ”. Так, контакти були, але не було жодного єпископа, який би не мав таких контактів. Ця “сенсація” потрібна для того, щоб принизити церкву”, – підкреслив патріарх Православної церкви України.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com