Філарет закликав греко-католиків не проводити літургію у соборі Святої Софії

23.02.2019, 12:13
13456

Вчора Філарет звернувся з закликом до греко-католицьких паломників не проводити богослужіння у Софіївському соборі, щоб не викликати супротив православних вірян та не порушити міжконфесійний діалог в Україні.

Читайте також: Повідомили, чому Філарет не прийшов на інтронізацію Епіфанія

Почесний патріарх Православної церкви України Філарет закликав греко-католиків відмовитися від прощі і звершення богослужіння у соборі Софії Київської.

Звернення Філарета до Глави УГКЦ Святослава Шевчука було опублікували 22 лютого.

В тексті йдеться про те, що Філарет стурбований запланованою прощею через те, що “подія може викликати протистояння між православними і греко-католиками та порушити міжконфесійний діалог в Україні”.

На думку патріарха, звершення греко-католицьким духівництвом літургії у центрі Українського Православ’я, соборі Святої Софії, може викликати спротив з боку православних українців.

“В час, коли триває війна за незалежність і цілісність України на сході нашої держави, ми покликані свідчити і зберігати мир і єдність у суспільстві. Є небезпека, що цю ситуацію для проведення провокацій може використати Росія, щоб нашкодити українському народові”, – заявив Філарет.

Окрім цього, патріарх запевнив, що попри заклик відмовитися від паломництва, прагне зберегти добрі стосунки з УГКЦ, інформує ТСН.

“Не бажаючи міжконфесійного напруження, просимо Вас відмовитись від проведення прощі та звершення Божественної Літургії у соборі Святої Софії у Києві. Віримо і сподіваємось, що ми і надалі будемо підтримувати добрі відносини в дусі взаємоповаги і любові та спільно служити на благо українського народу”, – додав він.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com